کشمیری :شهرداری اخلاق مدار و انسان محور اقداماتش را به انجام رساند.
چالش های بحران سیلاب در کمیسیون عمران و معماری شورای اسلامی شهر
شهردار بجنورد : در مدیریت سیلاب ها ؛ شهرداری اخلاق مدار و انسان محور اقداماتش را به انجام رساند.
در کمیسیون عمران شورای شهر که ۲۹ مهر برگزار شد، کشمیری گفت: درمدیریت بحران سیل بدنبال سهم خواهی و فرافکنی نیستیم و فراتر از حوزه وظایف سازمانی براساس اخلاقیات و انسان دوستی تلاش می کنیم تبعات منفی ناشی از سیل را مدیریت کنیم.
وی اشاره کرد : درمساله سیل ، دچار چالش های مکرر با بروز مشکلات و تجارب تلخ در جوادیه هستیم.
کشمیری افزود: همیشه بعد از وقوع سیل یک سری کارها انجام می گیرد اما نه کافی است نه اقدام جدی برای کنترل سیل محسوب می شود، لذا ابتدا باید مولفه های دخیل در بروز سیلاب را مورد بررسی قرار بدهیم.....
به گفته این مقام مسئول ، حجم بالای بارش باران در زمان کوتاه ، وضعیت توپوگرافی شهر از جمله دو مولفه ای است که اقدام جدی و عملی چندانی در آن نمی توان اعمال کرد اما کنترل دامنه نفوذ آب و محدود کردن آن درشهر می تواند موثر واقع شود.
مهندس کشمیری بیان داشت: بازگشایی مسیل ها باید از پایین دست انجام بگیرد زیرا درمحل اتصال به پل غیرهمسطح شهید سلیمانی ، ممکن است با ایجاد شیب معکوس و مخزن تجمع آب ، مساله سیلاب ها تشدید شود.
وی متذکر شد اگر خاستگاه اصلی سیل مدیریت نشود ، باید همیشه از تجمع آب و سرریز شدن آن به شهر درهراس بود.
درمدیریت بحران سیل ، بدنبال سهم خواهی نیستیم و با تکیه بر وظیفه انسانی و اخلاقی تلاش برکنترل آن داریم. افزایش عمق زیرپل ها منجر شد آب در محلات بالا نزند ، و تخلیه و محدود کردن لوله انتقال آب برای آبیاری فضای سبز با دریچه منجر به مدیریت محله ای بر سیلاب شد.
مهندس شفیق ، مدیرکل بحران استانداری نیز با قدردانی از شهرداری برای اقدامات انجام گرفته در مدیریت سیلاب ها ، گفت : با محوریت دستگاههای حاکمیتی درحوزه بحران از کلیه دستگاههای دخیل و مسئول دعوت خواهد شد درجلسه ای برای اعمال تدبیر شرکت کنند .
شفیق افزود: وضعیت بروز سیل در شهر را بارها تجربه کردیم اما نیازمند مصوباتی هستیم که در عرصه عمل کارآیی داشته و از کمیته نظارت بر لایروبی مسیل ها با عضویت شهرداری – آب منطقه ای – منابع طبیعی نیزدرحوزه وظایف شان توقع می رود اقدامات عملی تری به اجرا برسانند.
واسطه معاون آب منطقه ای استان نیز در ادامه با تایید گفته های شهردار بجنورد، اشاره کرد: در جوادیه مانند شاه جوی نمیتوان عمل کرد و ایجاد دیوار ساحلی چاره کار است.
وی در ادامه با اشاره به اعتبارات تخصیص داده شده و اقدامات اب منطقه ای افزود: طبق برآوردهای انجام شده برای جوادیه احداث دیوار ساحلی به طول ۱۲۰۰ متر ضرورت دارد، که باتوجه به اعتبارات ، هرسال ۴۰۰ متر آنرا میتوانیم احداث کنیم.
گفتنی است این جلسه به منظور بررسی مسائل و مشکلات پس از بروز سیلاب و کنترل روان آبها و سیلابها در بارش های بعدی ، در شورای اسلامی شهربا حضور ریاست ، اعضای شورای شهر ، مدیرانی از استاداری وشهرداری برگزار شد.